ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Omnivore: Η σειρά ντοκιμαντέρ του René Redzepi «φωτίζει» 8 προϊόντα που επηρέασαν την πορεία της ανθρωπότητας

Διαμόρφωσαν κοινωνίες, κουλτούρες και πιστεύω. Το αλάτι, ο καφές, το καλαμπόκι, ο τόνος είναι κάποια από τα προϊόντα που ακολουθεί από την παραγωγή στην κατανάλωση σε διάφορα μέρη του κόσμου η νέα σειρά, με τον διάσημο σεφ και σε ρόλο αφηγητή.

17.06.2024| Updated: 18.06.2024
Κωνσταντίνα Μπαλαφούτη Menarin
Φωτογραφία: Αpple TV+
Omnivore: Η σειρά ντοκιμαντέρ του René Redzepi «φωτίζει» 8 προϊόντα που επηρέασαν την πορεία της ανθρωπότητας

Ο René Redzepi, ο διάσημος σεφ και συνιδιοκτήτης του Noma στην Κοπεγχάγη, πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά και στις 19 Ιουλίου μας σερβίρει όχι ένα πιάτο υψηλής κουζίνας και σύλληψης, αλλά τη νέα του δημιουργία, μια σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Omnivore (παμφάγο). Ο ίδιος ο σεφ δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι ένα όνειρο10 ετών που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά: «Η σειρά είναι η απτή απόδειξη όλων όλων εκείνων που κάνουν το φαγητό σημαντικό: τα υλικά, οι άνθρωποι, οι ιστορίες, η απόλυτη μαγεία της μαγειρικής. Μέσα από το φακό ακολουθούμε οκτώ μοναδικά προϊόντα, διασχίζουμε τον νόστιμο πλανήτη μας και συναντάμε τους ανθρώπους που τον κατοικούν. Ταξιδέψαμε στις πέντε ηπείρους, ανακαλύπτοντας στον διάβα μας αμέτρητες ιστορίες. Το ταξίδι αυτό ενίσχυσε μια αναμφισβήτητη αλήθεια: το φαγητό είναι τα πάντα, και κάθε ιστορία που αξίζει να ειπωθεί μπορεί να ειπωθεί μέσα από το τι μαγειρεύουμε και από τον τρόπο που τρώμε. Το φαγητό δεν είναι ποτέ απλώς  φαγητό. Είναι ένα παράθυρο στη ζωή μας, στην ιστορία μας, στον κόσμο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Το τέλειο γεύμα»: Ένα ντοκιμαντέρ για το τώρα της μεσογειακής διατροφής«Το τέλειο γεύμα»: Ένα ντοκιμαντέρ για το τώρα της μεσογειακής διατροφήςΗ σειρά είναι μια περιήγηση σε διαφορετικούς προορισμούς του κόσμου για να μας γνωρίσει όχι μόνο τις γαστρονομικές παραδόσεις και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα μέρη αλλά και για να προβάλει τις τοπικές προσπάθειες που στόχο έχουν να τιμήσουν, να διατηρήσουν και να προστατέψουν όσα προσφέρει η Γη. Κάθε επεισόδιο του Omnivore παρουσιάζει την παραγωγή, τη μεταποίηση και την κατανάλωση ενός από τα οκτώ πιο σημαντικά προϊόντα του κόσμου: της μπανάνας, του τσίλι, του καφέ, του καλαμποκιού, του χοιρινού, του ρυζιού, του αλατιού και του τόνου, εξηγώντας γιατί αποτελούν θεμέλιους λίθους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύντροφοι του René Redzepi, στο περιπετειώδες ταξίδι του, ο Ben Liebmann και ο Devin McGonigle από το Noma και ο Αμερικανός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός Matt Goulding, «ο συνένοχός του στο έγκλημα», όπως τον χαρακτηρίζει ο σεφ του Noma για τις ώρες που πέρασαν παρέα εξετάζοντας και οργανώνοντας κείμενα και ιδέες.

Καλεσμένοι όλοι λοιπόν στις19 Ιουλίου φίλοι, καλοφαγάδες, λάτρεις του φαγητού, λάτρεις του φυσικού κόσμου, της εποχικότητας, της εξερεύνησης του πλανήτη Γη γύρω από ένα μεγάλο παγκόσμιο τραπέζι που θα στηθεί από την Apple TV+  με οικοδεσπότη τον πιο εμβληματικό και ανήσυχο σεφ της εποχής μας!

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT