20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με πέστροφα, ούζο και κρέμα γάλακτος, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα (ή τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν).
- Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Αν παραπήξει η σάλτσα, την αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και κομματιάζουμε από πάνω με τα χέρια μας την καπνιστή πέστροφα ή το σολομό.
- Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά με πέστροφα, ούζο και κρέμα γάλακτος, αμέσως.