1 ώρα και 30'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: για ρηχό στρογγυλό ταψί 36-38 εκΓια το χυλό
Για τη «γέμιση»
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την εύκολη κερκυραϊκή σπανακόπιτα, σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και το τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας, να μειωθεί ο όγκος του.
- Το αφήνουμε περίπου 1 ώρα, να στραγγίξει τα υγρά.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μάραθο, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το γιαούρτι, αλατοπίπερο και 50 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των χόρτων.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.