1 ώρα
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για την ζεστή σαλάτα με χόρτα, σπαράγγια και σάλτσα με ξινομυζήθρα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια για περίπου 5 - 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεστή σάλτσα:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, και, όταν το σκόρδο βγάλει το άρωμά του, προσθέτουμε το τυρί, το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Το τυρί, μόλις ζεσταθεί, σε περίπου 15 δευτερόλεπτα, θα γίνει πολύ ρευστό, οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αν είναι πηχτή η σος, προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη ζεστή σάλτσα τυριού και τη σερβίρουμε ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί, ραντισμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.
- Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια.