15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Κομμάτια: 4-6Διαδικασία
- Λιώνουμε όλο το βούτυρο (φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγο για να αλείψουμε το ταψί), το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τη φέτα χοντροτριμμένη.
- Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο εκατοστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να έχει ψηθεί η πίτα καλά και από κάτω.
Συνοδεύουμε με
- Αυτή η κλασική ηπειρώτικη πίτα (που συναντάμε και ως κασόπιτα) συνοδεύεται θαυμάσια με πρόβειο γιαούρτι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο ή μάραθο.
- Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε στο πλάι μια ντοματοσαλάτα.