20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 8 -12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε υγρά σουφλεδάκια σοκολάτας, αρχικά χτυπάμε πολύ καλά, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Όταν έχουμε ένα αφράτο μείγμα, χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικές αλουμινένιες φόρμες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα για μάφινς με πολλές θήκες.
- Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσουμε μέχρι επάνω.
- Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας στον φούρνο για 10 λεπτά. Ο πυρήνας τους να πρέπει να παραμείνει υγρός.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 4.