5' προετοιμασία
15' αναμονή
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ξερά σύκα με πετιμέζι και μέλι σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με το μαστιχόνερο και βάζουμε μέσα 4 σύκα.
  2. Τα αφληνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά τουλάχιστον.
  3. Στο διάστημα αυτό κόβουμε τα υπόλοιπα σύκα σε λεπτές φέτες (πάχους 2 χιλιοστών περίπου (κόβουμεμε πολύ κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι ή πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Με το λάδι αλείφουμε τα μαχαίρια και το εσωτερικό του κάδου του πολυκόφτη και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το μείγμα πετιμεζιού – μαστιχόνερου με τα 4 ολόκληρα σύκα.
  5. Χτυπάμε τα υλικά ώσπου να πολτοποιηθούν και μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ μπολάκι σερβιρίσματος.
  6. Σερβίρουμε το μείγμα αυτό με μαλακά τυριά και τις φέτες σύκων που κόψαμε.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT