5'
προετοιμασία
15'
αναμονή
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ξερά σύκα με πετιμέζι και μέλι σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με το μαστιχόνερο και βάζουμε μέσα 4 σύκα.
- Τα αφληνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά τουλάχιστον.
- Στο διάστημα αυτό κόβουμε τα υπόλοιπα σύκα σε λεπτές φέτες (πάχους 2 χιλιοστών περίπου (κόβουμεμε πολύ κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι ή πιατέλα σερβιρίσματος.
- Με το λάδι αλείφουμε τα μαχαίρια και το εσωτερικό του κάδου του πολυκόφτη και ρίχνουμε μέσα το μέλι και το μείγμα πετιμεζιού – μαστιχόνερου με τα 4 ολόκληρα σύκα.
- Χτυπάμε τα υλικά ώσπου να πολτοποιηθούν και μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ μπολάκι σερβιρίσματος.
- Σερβίρουμε το μείγμα αυτό με μαλακά τυριά και τις φέτες σύκων που κόψαμε.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.