ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με αγκινάρες και βινεγκρέτ αντζούγιαςΣαλάτα με αγκινάρες και βινεγκρέτ αντζούγιας «Ξελουρίζουμε σημαίνει ξεψαχνίζουμε και μαδάμε τον παστό μπακαλιάρο», μας είπε η Μαρία Ματσάντου από τη Σαντορίνη, που μας έδωσε τη συνταγή.

 

10' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 2 μερίδες – ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τον ξελουριστό μπακαλιάρο, ξεκινάμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
  2. Τον ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το πολύ αλάτι και έπειτα τον αφήνουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, για 2-3 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 30 λεπτά.
  3. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Τραβάμε το δέρμα για να το αφαιρέσουμε (τον ξελουρίζουμε δηλαδή) και απομακρύνουμε τυχόν κοκαλάκια. Μαδάμε με τα χέρια μας το ψαχνό σε μικρά κομμάτια.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, την κάππαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, στολίζουμε με τα καππαρόφυλλα και τις λιαστές ντομάτες.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT