ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγάΒλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγά
30' προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για την ωμή σάλτσα ντομάτας

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα βλίτα με ωμή σάλτσα ντομάτας ξεκινάμε βράζοντας τα βλίτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σάλτσα

  1. Κόβουμε τις 2 από τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
  2. Ξεφλουδίζουμε την τρίτη και τη χτυπάμε στο μπλέντερ. Τη σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ με το ζουμί της ντομάτας όλα τα υλικά (ντομάτες σε καρέ, ελιές, τυρί, μπαχαρικά, δυόσμο, λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Απλώνουμε τα βλίτα σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  2. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι και τις φλούδες από το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT