ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντροΒλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο
25' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα βλίτα με λαδολέμονο φέτας ξεκινάμε καθαρίζοντας τα βλίτα και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια, χωρίς να πετάξουμε τα κοτσάνια. Τα πλένουμε πολύ καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα κοτσάνια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
  4. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Βάζουμε τα βλίτα σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο φέτας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT