ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες παρμεζάναΜελιτζάνες παρμεζάνα
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον πουρές καπνιστής μελιτζάνας προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τρυπάμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι σε μερικά σημεία, για να μη σκάσουν καθώς τις ψήνουμε.
  3. Τις βάζουμε στη σχάρα ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει, ενώ το εσωτερικό να είναι μαλακό.
  4. Τις τρυπάμε με ένα καλαμάκι, για να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Τις ξεφουρνίζουμε.
  5. Παίρνουμε μία μία τις μελιτζάνες και, κρατώντας τες από το κοτσάνι τους πάνω από ένα σουρωτήρι, τις ξεφλουδίζουμε με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας από το κοτσάνι τους προς τα κάτω.
  6. Σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε τη φλούδα αλλά και τα μαυρισμένα κομμάτια σάρκας, όπου υπάρχουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν.
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλεύρι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν και να καβουρδιστεί το αλεύρι.
  8. Ρίχνουμε τη σάρκα μελιτζάνας και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ενωθούν.
  9. Προσθέτουμε το γάλα με σταθερή και αργή ροή, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Μια Γουμένισσα ή μια Ραψάνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT