Η κρέμα από κάσιους γίνεται απίστευτα βελούδινη και ο χυμός από πάσιον φρουτ της δίνει μια εξωτική και ιδιαίτερη γεύση.
30'
προετοιμασία
16 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με νερό για 8 ώρες (ή όλο το βράδυ). Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης.
- Χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και κάπως λασπώδες μείγμα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα τη βάση από ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 20 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με την παλάμη μας ή με κουτάλι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Φροντίζουμε να σπρώξουμε το μείγμα έτσι ώστε να ανεβεί και να καλύψει και τα τοιχώματα, περίπου μέχρι τη μέση.
Γέμιση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον (καθαρισμένο) κάδο του πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση που ετοιμάσαμε, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει το χείλος της. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.