ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan κορμός σοκολάταςVegan κορμός σοκολάτας
30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8

Βάση τάρτας

Κραμπλ

Γέμιση

Διαδικασία

Βάση τάρτας

  1. Για τη vegan μηλόπιτα με τραγανό μείγμα κραμπλ, χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα, με το φτερό στο μίξερ. Αν το μείγμα έχει όψη άμμου και δεν έχει ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα αμυγδάλου (όσο πάρει) και ζυμώνουμε λίγο ακόμα για να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  2. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κραμπλ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν. (Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα.)
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστούμε.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ τα μήλα, το λεμόνι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 1 ώρα, να μαριναριστούν.

Μηλόπιτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βγάζουμε τη ζύμη της βάσης από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πολύ λεπτό φύλλο.
  3. Το στρώνουμε μέσα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και το ψήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε, αλλά αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο.
  5. Στραγγίζουμε τα μήλα σε μπολ και κρατάμε στην άκρη τα υγρά.
  6. Αδειάζουμε τα υγρά σε μπρίκι, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα μήλα, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην προψημένη βάση της τάρτας.
  8. Βγάζουμε και τη ζύμη κραμπλ από το ψυγείο και με τα χέρια μας τη θρυμματίζουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να σχηματίσει μεγάλα και μικρά ακανόνιστα κομμάτια ζύμης.
  9. Ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά. Αν δούμε ότι ροδίζει έντονα πριν από τον απαιτούμενο χρόνο ψησίματος, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  10. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT