Η τελειότητά της δεν είναι τυχαία, είναι φτιαγμένη με τις καλύτερες ποικιλίες σκληρών Καναδέζικων σιτηρών, που μάς προσφέρει το αλεύρι Robin Hood.
15'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: για 1 βασιλόπιταΔιαδικασία
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για περίπου 6 – 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά.
- Ρίχνετε σιγά – σιγά τον χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι.
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το αμύγδαλο πούδρα.
- Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα που ανοίγει, αδειάζετε το μίγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
- Ψήνετε για περίπου 45 - 50 λεπτά.
- Ελέγχετε βυθίζοντας ένα ξυλάκι στο κέντρο της και αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
- Πασπαλίζετε με άχνη και αν θέλετε γαρνίρετε με σοκολατένια αστεράκια.