10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις βανίλιες με τα δαμάσκηνα και το σαλάμι αέρος, κάνουμε ως εξής: Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις βανίλιες με τα φρέσκα δαμάσκηνα.
- Σκορπίζουμε το σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες και τα σουσαμένια παξιμάδια λεπτά, σπασμένα σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.