ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPancakes με λεμόνι και ρικότα (ή ανθότυρο) στη ζύμηPancakes με λεμόνι και ρικότα (ή ανθότυρο) στη ζύμη
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 6-8

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βάφλες με γραβιέρα μέσα στη ζύμη, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τις «σκόνες» (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με τις «σκόνες» και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
  5. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα στην καυτή βαφλιέρα, έτσι ώστε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Σερβίρουμε τις βάφλες με σαλάτα ή σούπα (ως συνοδευτικό) ή με αυγά σκραμπλ ή μανιτάρια (ως σνακ).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT