1 ώρα
προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 7-8Για τον ζωμό
Για τη σάλτσα
Για το ρύζι
Διαδικασία
Ζωμός
- Στην πιο μεγάλη μας βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) με το μοσχαρίσιο συκώτι, το κρεμμύδι, το κάρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) σε ένα μπολ.
- Βγάζουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε άλλο σκεύος και το ψιλοκόβουμε.
- Σουρώνουμε τον ζωμό σε άλλο μπολ. Θέλουμε περίπου 1.300 ml.
Σάλτσα
- Στον πολυκόφτη πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί με 100 ml νερό.
Ρύζι
- Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 250 ml ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Aν σωθεί το υγρό πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα συκωτάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του βρασμένου πουλερικού για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε το ρύζι με το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) και τηγανητές plantains.
Ένα Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.