ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόψωμα στο τηγάνιΤυρόψωμα στο τηγάνι
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 24

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ατομικά τυρόψωμα, ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μετρημένο λάδι, τη διαλυμένη μαγιά, λίγο αλάτι και τον γλυκάνισο.
  3. Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι αφράτο και λίγο πιο αραιό από του ψωμιού.
  4. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε.
  7. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 24 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες.
  8. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί με υποδοχές (π.χ. ταψάκι για μάφιν) ή σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
  9. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT