ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυροκαυτερή να καεί το πελεκούδιΤυροκαυτερή να καεί το πελεκούδι!

 

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά

Βάρος: για 1.500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τυροκαυτερή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Αλείφουμε τις πιπεριές με ελάχιστο λάδι, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους.
  3. Τις μεταφέρουμε καυτές σε ένα μπολ το κλείνουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να ιδρώσουν και να ξεκολλήσει εύκολα η φλούδα τους.
  4. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν πάστα.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα μαζί) και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια δεμένη, λεία και ομοιογενής κρέμα.
  6. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  7. Τη σερβίρουμε πάνω σε ζεστό ζυμωτό ψωμί, ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικά

Το πόσο καυτερή θα γίνει η τυροκαυτερή εξαρτάται φυσικά από το πόσες πιπεριές θα βάλουμε. Μια καλή αναλογία είναι αυτή που δίνουμε εδώ, αλλά μπορούμε να αυξομειώσουμε τον αριθμό τους κατά βούληση και αντοχή. Διαλέγουμε «ελληνικές» καυτερές πιπεριές (και όχι μεξικάνικου τύπου), που είναι πολύ μακριές, λεπτές, με ανοιχτό πράσινο προς κοκκινωπό χρώμα και έντονο άρωμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε με 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, την οποία θα ψήσουμε μαζί με τις καυτερές, ή πικάντικο μπούκοβο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT