Ελάχιστα και καλής ποιότητας υλικά με ισορροπημένες αναλογίες. Αυτό είναι όλο κι όλο η τυροκαυτερή. Απλή μεν, αλλά θέλει την τέχνη της. Το βασικότερο όλων είναι η φέτα, για την οποία δεν γίνεται έκπτωση στην ποιότητα, παρά το γεγονός ότι η τιμή της έχει αυξηθεί δραστικά φέτος. Μιλάμε πάντα για τη βαρελίσια φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, αυτήν επιλέγει σταθερά ο κύριος Κώστας από την ταβέρνα «Οικονόμου» για την τυροκαυτερή του.
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: για 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τυροκατερή, αρχικά λιώνουμε καλά τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η φέτα όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς να αφήσει κομπαλάκια. Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πιπερίτσα και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε αργά όσο ελαιόλαδο χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε ένα μείγμα απαλό και λείο σαν κρέμα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε.
- Αν θέλουμε, αφήνουμε την τυροκαυτερή για λίγα λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Λευκά comfort κρασιά, όπως Σαββατιανό, Ροδίτη, Sauvignon Blanc βαρελάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.