ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρογλυκό με σάλτσα φράουλας και λεβάνταΤυρογλυκό με σάλτσα φράουλας και λεβάντα
40' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τυρογλυκό με κομμάτια σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ.
  2. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε τη στραγγισμένη ρικότα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαφρώς υδαρής ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, για να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  7. Αν το γλυκό παίρνει έντονα χρώμα και κινδυνεύει να καεί, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μετά τα πρώτα 30-40 λεπτά ψησίματος. Για να δούμε αν ψήθηκε μέχρι μέσα, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του γλυκού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Περνάμε τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα της φόρμας για να το ξεκολλήσουμε. Ξεφορμάρουμε και τακτοποιούμε σε πιατέλα.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο (σκεπασμένο) έως 3 μέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT