20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα τυλιχτά με γαρίδες και μήλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το κύμινο, το τσίλι, αλατοπίπερο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- O χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες.
- Αν μείνουν παραπάνω, θα αποκτήσουν λαστιχένια υφή.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις πίτες για σουβλάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε σε κάθε πίτα τη σάλτσα, τις γαρίδες, καθώς και το ψιλοκομμένο μήλο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τυλίγουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.