25'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και τον χυμό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και έναν έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ομογενοποιούμε καλά, προσθέτοντας και το ξύσμα.
- Αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.