ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣEλληνικό τσίζκεϊκ με ανθότυρο και βάση σαν αμυγδαλόπιταΕλληνικό cheesecake με ανθότυρο και βάση σαν αμυγδαλωτό
25' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και τον χυμό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  2. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση.
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έναν έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ομογενοποιούμε καλά, προσθέτοντας και το ξύσμα.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT