Πιάτα από την εταιρεία Dipno
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 2Για το ρατατούιγ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με ρατατούιγ, ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ξύσματα, τον μαϊντανό, την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σος βαλσαμικού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Ψάρια
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το λάδι, 200 ml νερό ή ζωμό λαχανικών (αν έχουμε), τη μουστάρδα και τον χυμό.
- Αλατίζουμε τις κοιλιές των ψαριών, κάνουμε 2-3 χαρακιές στο ένα πλευρό τους και τα τακτοποιούμε στο ταψί, πάνω στη σάλτσα, με τις χαρακιές προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά από τη μία πλευρά και 4-6 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε με το ρατατούιγ.