20'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες φούρνου με ντομάτα βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά.
- Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα στις κοιλιές τους και εξωτερικά, και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.
- Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ξεροψηθούν.
- Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη, να «ξεκουραστεί» το φαγητό.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.
Στο ποτήρι μας : Ένα όχι μεγάλης παλαίωσης Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.