20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βάση
Για την κρέμα
Διαδικασία
Βάση
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ – ή λίγα λίγα στο μούλτι– μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.
- Απλώνουμε αυτό το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 -25 εκ.
- Πιέζουμε το μείγμα με την παλάμη μας προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής βάση.
Κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ (ή σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη) το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Μόλις γίνει ένα μαλακό, κρεμώδες μείγμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Στο τέλος ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
- Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του τυριού.
- Ανακατεύουμε και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ένα κεσεδάκι σμέουρα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 60 - 70 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα σμέουρα.
Μυστικά
* Αν δεν βρούμε σμέουρα, μπορούμε να βάλουμε βύσσινα από κομπόστα, καλά στραγγισμένα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.