ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαχίτας με γαρίδες και αβοκάντοΦαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το τσίλι κον κάρνε, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τις πάπρικες και το τσίλι για 1/2-1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το σοταρισμένο κρέας, την ντομάτα, 400 ml νερό, τον καφέ και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με λευκό πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT