20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Βάρος: (για περίπου 800 γρ.)Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσάτνεϊ με παντζάρι και κράνμπερις, σε ένα κατσαρολάκι ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά, τους σπόρους κόλιανδρου και σιναπιού για 3-4 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα παντζάρια, τα κράνμπερις, το ξίδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα παντζάρια (αν δούμε ότι στεγνώνει το μείγμα, αλλά οι κύβοι παντζαριού είναι ακόμα σκληροί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε λίγο ακόμη).
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Διατηρούμε, το τσάτνεϊ με παντζάρι και κράνμπερις, σε δροσερό μέρος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.