30'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 600 mlΔιαδικασία
- Για το τσάτνεϊ μάνγκο, ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε µια κατσαρόλα µεσαίου µεγέθους, προσθέτουµε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουµε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουµε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
- Μειώνουµε τη φωτιά σε χαµηλή και µαγειρεύουµε το τσάτνεϊ για 1 ώρα ή µέχρι το µάνγκο να πήξει και να γίνει πολτώδες, σαν µαρµελάδα.
- Όταν είναι έτοιµο, πρέπει να πέφτει σε στρώσεις από το κουτάλι.
- Αλατίζουµε και ρίχνουµε επιπλέον σκόνη τσίλι, αν θέλουµε.
- Αφαιρούµε τα ολόκληρα µπαχαρικά.
- Βάζουµε το τσάτνεϊ σε καυτά αποστειρωµένα βάζα.
- Για να αποστειρώσουµε τα βάζα, τα πλένουµε σε βραστό νερό και τα στεγνώνουµε καλά σε ζεστό φούρνο.
- Σφραγίζουµε τα βάζα και τα αφήνουµε να κρυώσουν εντελώς.
- Αποθηκεύουµε το τσάτνεϊ σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο µετά το άνοιγµα.