30'
προετοιμασία
1 ημέρα και 4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 4 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 25Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τρούφες με μέλι, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το μείγμα και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
- Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε το σκεύος στην άκρη για 2-3 λεπτά.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να φτιάξουμε ένα εντελώς ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα.
- Ντύνουμε το εσωτερικό ενός ευρύχωρου μπολ με διάφανη μεμβράνη, με τις άκρες της να εξέχουν αρκετά από τα χείλη του σκεύους.
- Αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας και το σκεπάζουμε καλά με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν, για να μην απορροφήσει υγρασία.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-4 ώρες, μέχρι να σφίξει το μείγμα σοκολάτας, αλλά να μην παγώσει και στερεοποιηθεί πλήρως.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις βάρους περίπου 10 γρ. Τις πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά.
Επικάλυψη
- Ρίχνουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα σε ευρύχωρο μπολ.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ανασηκώνουμε μία μία με δύο πιρούνια, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια σοκολάτας.
- Τις ρίχνουμε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα και τις κυλάμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τις αφήνουμε σε μια λαδόκολλα ξανά, μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη.
- Διατηρούμε τις τρούφες σε καλά κλεισμένο δοχείο, σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 19°C.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.