30'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 23Διαδικασία
- Για τις τρούφες με κάστανο και ρούμι, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα, προσθέτοντας σταδιακά τη μαρμελάδα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Σταματάμε το μίξερ.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει και, πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα.
- Ομογενοποιούμε με ελαστική σπάτουλα ή με ραβδομπλέντερ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα επίπεδο σκεύος ώστε να κρυώσει γρήγορα, να σφίξει και να πάρει τη μορφή σταθερής κρέμας (περίπου 1 ώρα).
- Έπειτα την αδειάζουμε στο μείγμα κάστανου, προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί, και πλάθουμε μπαλίτσες των 50 γρ.
- Ρίχνουμε την τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο, κυλάμε τις τρούφες για να καλυφθούν καλά, τις στολίζουμε με το γλυκό κάστανο και σερβίρουμε.