20'
προετοιμασία
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 10Διαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας να μην ακουμπά ο πυθμένας του μπολ στην επιφάνεια του νερού.
- Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε (μπορεί να μοιάζει ότι αρχίζει να «κόβει», αλλά δεν ανησυχούμε) και αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε την τριμμένη καρύδα. Πλάθουμε με την κρέμα μπαλίτσες βάρους 30 γρ. και τις κυλάμε στην καρύδα μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.