ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσουςΜους με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσους
1 ώρα προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 10

Φρούτα

Κρέμα κάσταρντ

Επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε trifle με κεράσι γλυκό του κουταλιού, κράνμπερις και κρέμα βανίλια, ξεκινάμε με τα φρούτα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γλυκό κουταλιού κεράσι (με το μισό σιρόπι), τη ζάχαρη, τον χυμό και 3 κούπες από τα κράνμπερις.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα κράνμπερις και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-24 ώρες.

Κρέμα κάσταρντ

  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, χτυπώντας σχεδόν ασταμάτητα με το σύρμα.
  3. Βράζουμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 8 έως 24 ώρες.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ χωρητικότητας περίπου 2 λίτρων βάζουμε τους μισούς κύβους κέικ.
  2. Σκεπάζουμε με τα μισά φρούτα.
  3. Βγάζουμε την κρέμα κάσταρντ από το ψυγείο και τη χτυπάμε καλά με το σύρμα, να αφρατέψει. Αδειάζουμε τη μισή πάνω από το φρούτα.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά με το υπόλοιπο κέικ, τα φρούτα και την κρέμα.

Επικάλυψη

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πιτσιλάει και σταδιακά (καθώς θα σφίγγει η κρέμα) σε πιο δυνατή, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά την άχνη μέχρι η σαντιγί να αποκτήσει απαλές κορφές.
  3. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και καλύπτουμε εντελώς το trifle. Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε και μερικές ροζέτες με σακούλα κορνέ.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάσσουμε στο ψυγείο για έως 8 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT