ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜηλόπιτα κέικΜηλόπιτα ανάποδη με κάρδαμο
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τριαντάφυλλα από σφολιάτα και μήλα πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά κάθε μέρος σε λεπτές φέτες.
  2. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1/3 κούπας ζάχαρη και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε ίσα να τις σκεπάσει.
  3. Βράζουμε ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες μήλου και να γίνουν ευλύγιστες, αλλά όχι να διαλύονται. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και την πιέζουμε με τον πλάστη να γίνει λίγο πιο λεπτή.
  5. Την κόβουμε σε τέσσερις λεπτές, μακρόστενες λωρίδες.
  6. Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα μία στρώση μαρμελάδα φράουλα.
  7. Στην άκρη της πρώτης λωρίδας τοποθετούμε στη σειρά φετούλες μήλου, έτσι ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη και η πλευρά με τη φλούδα να εξέχει λίγο από τη σφολιάτα.
  8. Τυλίγουμε τη λωρίδα της σφολιάτας σε ρολό προσεκτικά τυλίγοντας μαζί και τα φετάκια του μήλου, έτσι που στο τέλος θα μοιάζει με λουλούδι. Στερεώνουμε την άκρη του ρολού με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  9. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν η σφολιάτα και τα μήλα (περίπου 40 λεπτά)
  11. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT