ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα τραγανά στήθη κοτόπουλο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα με τα τρίμματα κράκερ.
  5. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα άνετα, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
  6. Ελέγχουμε το ψήσιμο και εσωτερικά - δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ροζ σημείο.
  7. Διαφορετικά, ψήνουμε λίγο ακόμη.
  8. Αν δούμε ότι αρχίζουν να καίγονται από πάνω, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  9. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Στο ποτήρι μας: Μια δυναμική Μαντινεία, τραγανή και δροσερή.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT