20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τα τραγανά στήθη κοτόπουλο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα με τα τρίμματα κράκερ.
- Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα άνετα, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Ελέγχουμε το ψήσιμο και εσωτερικά - δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ροζ σημείο.
- Διαφορετικά, ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Αν δούμε ότι αρχίζουν να καίγονται από πάνω, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.
Στο ποτήρι μας: Μια δυναμική Μαντινεία, τραγανή και δροσερή.