5'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραχανά με γάλα, τυρί και πάπρικα αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το νερό και τον τραχανά σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση (προσέχουμε γιατί φουσκώνει και «αφρίζει»).
- Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Τραβάμε από τη φωτιά μόλις ο τραχανάς αρχίσει να μελώνει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να πάει παντού.
- Ρίχνουμε τη φέτα.
- Σερβίρουμε τον τραχανά με γάλα και τυρί σε μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.