Το νέο τεύχος του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί από την Παρασκευή στα περίπτερα!
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μιάμιση κούπα νερό μαζί με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο προτού πάρει βράση το σιρόπι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα (σαν ασουρές θα μοιάζει, δηλαδή θα είναι πηχτό και θολό) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη σκόνη από το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας.
- Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 20 εκ.
- , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχετικά μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή μια φόρμα για χαλβά ή ρύζι.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.