ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα παγωτό με μπισκόταΤούρτα παγωτό με μπισκότα
45' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τούρτα-μπόμπα παγωτό θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό μπολ με χωρητικότητα 2 λίτρων.
  2. Καλύπτουμε το εσωτερικό του με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και διπλώνουμε τις άκρες τους γύρω από το χείλος. Ισιώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το αλουμινόχαρτο, να μην κάνει ζάρες και δίπλες.
  3. Γεμίζουμε το μπολ με 1.700 ml νερό και σημειώνουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή με ταινία το σημείο όπου φτάνει το νερό.
  4. Αδειάζουμε το νερό και σκουπίζουμε καλά το αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη.
  5. Ψήνουμε το αμύγδαλο φιλέ για 6-7 λεπτά στους 160°C μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντάς το ενδιαμέσως μία φορά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Βγάζουμε το παγωτό σοκολάτα από την κατάψυξη, ώστε να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε.
  7. Αλέθουμε τις γκοφρέτες στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  8. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το παγωτό σοκολάτα όσο καλύτερα μπορούμε, χωρίς να λιώσουμε το παγωτό.
  9. Βγάζουμε το μπολ με το αλουμινόχαρτο από την κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα τα 3/4 από το μείγμα παγωτού-γκοφρέτας.
  10. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα του μπολ μέχρι το σημείο που σημειώσαμε με μαρκαδόρο ή ταινία.
  11. Φροντίζουμε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
  12. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.
  13. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και το υπόλοιπο παγωτό με γκοφρέτα.
  14. Βγάζουμε το δεύτερο παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε. Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ και ανακατεύουμε.
  15. Αδειάζουμε μέσα στο μπολ όπου στρώσαμε το μείγμα παγωτού-γκοφρέτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  16. Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  17. Βγάζουμε από την κατάψυξη το υπόλοιπο μείγμα παγωτού- γκοφρέτας και, αφού μαλακώσει, το απλώνουμε πάνω από το λευκό παγωτό, κλείνοντάς το στη μέση.
  18. Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σοκολατένιο γλάσο

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  3. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πήξει λίγο το γλάσο.
  4. Βγάζουμε την μπόμπα από την κατάψυξη και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  5. Αδειάζουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας, το οποίο δεν θα καλύψει όλη την μπόμπα.
  6. Πασπαλίζουμε με τα sprinkles και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT