30'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τορτίγιες γεμιστές με πικάντικο μοσχάρι, πιπεριές και γιαούρτι, αρχικά ζεσταίνουμε το πιο μεγάλο μας αντικολλητικό τηγάνι σκέτο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και να καπνίσει.
- Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, τις πάπρικες, το καγιέν και το κύμινο για 6 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς.
- Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του μοσχαριού για 4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες.
- Μοιράζουμε στην καθεμία τα υλικά, με την εξής σειρά: πρώτα το μείγμα του τηγανιού, έπειτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και από 1 μεγάλη κουτ. σούπας γιαούρτι.
- Διπλώνουμε την κάθε τορτίγια και σερβίρουμε, τις τορτίγιες γεμιστές με πικάντικο μοσχάρι, πιπεριές και γιαούρτι, αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.