Ένα φαγητό της αγίας καθημερινότητας, που το έκαναν τις Πέμπτες, την ημέρα του ψαριού. Με τη συνταγή του κυρ Αντώνη μας το ετοίμασε η νύφη του η Μαρία μαζί με τη μητέρα της, Ανδριανή Φραγκουδάκη.
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας και τις περιχύνουμε με λίγο από το νερό και το λάδι.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.
- Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια αλατοπιπερωμένα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι. Αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
- Τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε στρώσεις, σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει το φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.