Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα υλικά και να προσθέσουμε περισσότερες μπανάνες ή/και σοκολάτα, αν και, σύμφωνα με τον Σιναΐτη Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, «η λαιμαργία είναι αυτή που σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας, ενώ έχεις φάει όλη την Αίγυπτο κι έχεις πιει όλο τον Νείλο», μας λέει ο μοναχός Στέφανος, που μας έδωσε τη συνταγή στην επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Νικολέτα Μακρυωνίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος, με σοκολάταΧαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος, με σοκολάτα

 

10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το «μπανόφι» της νηστείας, αρχικά βάζουμε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας του τριμμένου χαλβά και τη μισή σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μικρό ταψάκι, σε παχιά στρώση.
  4. Από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τέλος ρίχνουμε τον υπόλοιπο χαλβά, καλύπτοντας τη σοκολάτα καλά για να μην καεί στο ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε το γλυκό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 5-10 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα και ο χαλβάς να λιώσουν.
  6. Σερβίρεται ζεστό, όσο είναι κρεμώδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT