ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυρόπιτες αμοργιανέςΤυρόπιτες αμοργιανές Η Αμοριανή μαγείρισσα Βαγγελίτσα-Ραφαέλα Ρούσσου που μας έδωσε τη συνταγή για το παραδοσιακό κοφτό περιγράφει: «Το φαγητό αυτό το έφτιαχναν την Πρωτοχρονιά για να πάει γούρι στο νοικοκυριό και το έτρωγαν όλη μέρα του Αγίου Βασιλείου. Οι παλιοί το έφτιαχναν με νερό στέρνας και το έτρωγαν σκέτο, γιατί ήταν χρόνια φτωχά, όμως τώρα πια συνήθως το σερβίρουμε με κοκκινιστό κόκορα».

10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοφτό της Αμοργού σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιτάρι και 1.300 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT