ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολο γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάταςΕύκολο γλυκό με βρώμη και επικάλυψη σοκολάτας
45' προετοιμασία
15' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ που κλαίει, πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μαρέγκα.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κονιάκ, το ξύσμα, αν το επιλέξουμε, και έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
  7. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε σε αυτό τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, ανακατεύοντας κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
  8. Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μία κλασική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 14 - 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο δικός μας, ώστε να μείνει υγρό στο εσωτερικό του.
  11. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά εκτός φούρνου, προτού το ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT