20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με αβοκάντο και κάσιους σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το καρδάμωμο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, αλλά να μη ροδίσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό και το γάλα καρύδας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον τύπο του ρυζιού.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
- Αν μείνουν υγρά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να τα απορροφήσει το ρύζι.
- Αφαιρούμε τις κάψες του καρδάμωμου, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα κάσιους, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια βουτυρωμένη φόρμα μέχρι επάνω.
- Αφήνουμε το πιλάφι 2-3 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κάσιους, το αβοκάντο, το τσίλι, το μυρωδικό, το ξύσμα, το μάνγκο και το μαυροκούκι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.