ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάταςΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 25 - 30 κεφτέδες

Για τους κεφτέδες

Για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και νοστιμίζουμε με αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Χωρίς τα μυρωδικά, η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 2 - 3 ημέρες, σε καλά κλεισμένο δοχείο.
  4. Μετά την προσθήκη των μυρωδικών, διατηρείται για 24 ώρες.

Κεφτέδες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο και 2 κουτ. σούπας από το κρασί (βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ και το αφήνουμε κατά μέρος, για το ζύμωμα).
  2. Χτυπάμε καλά αυτά τα υλικά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, το αυγό, το ψωμί, καλά στυμμένο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, για 5 λεπτά.
  4. Κάθε τόσο βρέχουμε τα χέρια μας στο κρασί που έχουμε βάλει στο μπολ και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια του μείγματος, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Με το μείγμα του κιμά φτιάχνουμε κεφτέδες βάρους περίπου 35 γρ., τους πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα όπως τα σουτζουκάκια και τους αλευρώνουμε.

Τηγάνισμα

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, ακολουθώντας τις οδηγίες στα βήματα 7 - 9 στις σελίδες 51 - 52.
  2. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα πάπρικας.

*Πολτός σκόρδου

  1. Ψήνουµε ολόκληρες, ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου στους 180° C, για 35 - 45 λεπτά, µέχρι το εσωτερικό να γίνει σαν κρέµα.
  2. Πιέζουµε ελαφρώς τις φλούδες µε τα δάχτυλά µας και η κρέµα βγαίνει πανεύκολα.
  3. Ο πολτός διατηρείται για εβδοµάδες στο ψυγείο, σε γυάλινο βαζάκι, καλυµµένος µε ένα παχύ στρώµα ελαιολάδου.

Στα ποτήρια μας: Μια φρέσκια Νεµέα, φρουτώδη και µε οξύτητα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT