Θέλει λίγη υπομονή αλλά δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε παναρισμένο παγωτό με λαχταριστή τραγανή κριτσανιστή κρούστα όπως αυτό που τρώμε στα (κινέζικα συνήθως) εστιατόρια. Μπορούμε αν θέλουμε να το περιχύσουμε με λιωμένη σοκολάτα ή με μέλι.
Πώς φτιάχνουμε τηγανητό παγωτό, βήμα βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Με το σκουπ που σερβίρουμε το παγωτό βγάζουμε 6 μπάλες και τις ακουμπάμε σε ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Καταψύχουμε για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σπασμένα κορν φλέικς με το ινδοκάρυδο και την κανέλα (ή τζίντζερ).
Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και πολύ γρήγορα τις ρολάρουμε στο μείγμα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.Τις ξαναβάζουμε στο ταψάκι. Καταψύχουμε ξανά για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα ασπράδια.
Βουτάμε μία μία τις παναρισμένες μπάλες παγωτού στο ασπράδι από όλες τις μεριές και αμέσως μετά τις ρολάρουμε στο υπόλοιπο μείγμα με τα κορν φλέικς. Τις τοποθετούμε πίσω στο ταψί και τις καταψύχουμε για άλλη 1 ώρα. Πρέπει να τηρήσετε τους χρόνους αναμονής στην κατάψυξη, για να παγώσουν καλά οι μπάλες. Το πανάρισμα λειτουργεί μονωτικά και δεν τις αφήνει να λιώσουν στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε μία μία τις μπάλες από την κατάψυξη και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για μόλις 8-10 δευτερόλεπτα, γυρνώντας τες μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή και χρυσαφιά κρούστα.
Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε σε πιατάκια που είχαμε φροντίσει να παγώσουμε στην κατάψυξη. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με μέλι ή λιωμένη σοκολάτα.