10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε νηστίσιμες τηγανίτες, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει ένας χυλός μέτριας πυκνότητας. Αν βγαίνει σφιχτός προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό• αν είναι πολύ αραιός ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά μαζί με το λάδι, το οποίο μπορούμε και να παραλείψουμε, αν θέλουμε οι τηγανίτες να είναι πιο ελαφριές.
- Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο αντικολλητικό σκεύος.
- Ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά. Ενδιαμέσως γυρίζουμε τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και καρύδια ή μέλι και κανέλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.