12'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 32'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανίτες αφράτες, γλυκές ή αλμυρές, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, για 3 - 4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν χυλό μέτριο προς πηχτό.
- Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά. Ενδιαμέσως γυρίζουμε τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε και ακουμπάμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
- Αν τις θέλουμε γλυκές, σερβίρουμε με μαρμελάδα ή σκέτο μέλι ή μέλι και καρύδια ή λιωμένη (στα μικροκύματα) κουβερτούρα ή μερέντα.
- Αν τις θέλουμε αλμυρές, ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι.
Μυστικά
Παραλλαγή για (ακόμη πιο) αλμυρές: Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με 100 γρ. τριμμένη φέτα και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.