ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια και κεφαλογραβιέραΤηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια και κεφαλογραβιέρα
15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε την κάπαρη και το σταφύλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  7. Ρίχνουμε και το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με τα ζουμάκια του και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT