ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο σολομού στο τηγάνι με σαλάτα φασολιώνΕύκολος σολομός σοτέ στο τηγάνι με φασολάκια σαλάτα
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη μαγιονέζα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τερίν σολομού, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170° C (σκάλα 3 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε, σ’ ένα µπλέντερ, το φιλέτο σολοµού µαζί µε τα αυγά και αδειάζουµε σε ένα µπολ.
  3. Προσθέτουµε την κρέµα και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.
  4. Καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο, µέχρι να τον χρειαστούµε.
  5. Λιώνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Προσθέτουµε τα µανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουµε 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
  7. Ρίχνουµε το κρασί και το λεµόνι και αφήνουµε 3-4 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ.
  8. Αλατοπιπερώνουµε και κατεβάζουµε το σκεύος από τη φωτιά.
  9. Σε µια κατσαρόλα ζεµατίζουµε το σπανάκι σε νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά.
  10. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και το απλώνουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
  11. Αλείφουµε µε λάδι µια φόρµα για τερίν ή για ψωµί, διαστάσεων 20 x 7 x 9 εκατοστών.
  12. Καλύπτουµε τη βάση της µε λαδόκολλα.
  13. Βουτυρώνουµε τη λαδόκολλα και απλώνουµε στη βάση και στα τοιχώµατα της φόρµας τον καπνιστό σολοµό, αφήνοντας να περισσεύει στο πλάι αρκετά ώστε να καλύψουµε αργότερα το επάνω µέρος της τερίν.
  14. Μισογεµίζουµε την τερίν µε το µισό µείγµα του σολοµού.
  15. Προσθέτουµε από πάνω το µισό σπανάκι, µετά απλώνουµε τα µανιτάρια και το υπόλοιπο σπανάκι.
  16. Απλώνουµε οµοιόµορφα το υπόλοιπο µείγµα του σολοµού και καλύπτουµε µε τις φέτες του καπνιστού σολοµού που περισσεύουν στο πλάι.
  17. Σκεπάζουµε µε βουτυρωµένη λαδόκολλα.
  18. Βάζουµε τη φόρµα µε την τερίν σ’ ένα ταψί µε νερό που φτάνει έως τη µέση της φόρµας.
  19. Ψήνουµε για 45-50 λεπτά.
  20. ∆οκιµάζουµε το ψήσιµο βυθίζοντας την άκρη ενός µαχαιριού στην τερίν. Πρέπει να βγει καθαρό.

Μαγιονέζα λεµονιού

  1. Προσθέτουµε τον χυµό και το ξύσµα στη µαγιονέζα.
  2. Ανακατεύουµε και σερβίρουµε µε την τερίν σολοµού κοµµένη σε φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT